Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli otvoren festival Visualia

13.05.2016.

11:23

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Interaktivnom izložbom "Storywood" sinoć je u Puli počela 4. Visualija, festival audiovizualne umjetnosti. Publika će do nedjelje na više lokacija u gradskom središtu moći pogledati niz atraktivnih svjetlosnih instalacija, performansa te 3D video mappinga.

Ilustratori Manuel Šumberac i Vibor Juhas autori su Storywooda, bajkovite interaktivne priče koja je sinoć zaživjela u muzejsko galerijskom prostoru Svetih srca

Ova je izložba, koja se može pogledati do konca kolovoza, tek dio događanja 4. Visualije koja će do nedjelje svjetlošću preplaviti pulske gradske ulice. Domaći i inozemni kreativci koji stvaraju u području audiovizualne umjetnosti pripremili su niz atraktivnih instalacija i preformansa.

Objašnjava direktor festivala Marko Bolković te ističe suradnju s pulskim brodogradilištem Uljanik koji im je omogućio sutrašnji atraktivan performans s dizalicama. Program Visualije traje do nedjelje svakodnevno od 21 sat do ponoći.

Poslušajte razgovor s Manuelom Šumbercem i Markom Bolkovićem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.