Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli počeli 9. Dani inženjera elektrotehnike

29.09.2016.

16:47

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike nezadovoljna je što se ni u ovom procesu formiranja Vlade i ministarstava – ne pita struku. Pri kreiranju cijene struje, kao i o energetskoj strategiji raspravljaju političari bez struke – što nema smisla, poručili su inženjeri elektrotehnike u Puli.

U Puli su počeli 9. Dani inženjera elektrotehnike. Ovaj stručni skup organizira Hrvatska komora inženjera elektrotehnike uz potporu četiriju mjerodavnih ministarstava i elektrotehničkih fakulteta.

Pozicija inženjerske struke u državi nije dobra. Nije ni blizu onoga što bi trebala biti. Zato se od buduće nove Vlade jako puno očekuje. U razvijenim zemljama upravo inženjeri donose strateške odluke, ističe Željko Matić, predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike.

Na Danima inženjera u hotelu Histria sudjeluje preko 400 izlagača i gostiju, skup se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i potrajat će do subote.

Više poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.