Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli počeo Dimensions festival

25.08.2016.

12:33

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Areni otvoren je jedan od najvećih svjetskih festivala elektroničke glazbe Dimensios na koji je stiglo više tisuća mladih partijanera. Ovogodišnje peto izdanje nudi najsvježije hitove elektroničke glazbe, a festivalska lokacija danas tradicionalno seli u pulski predio Štinjan.

Tisuće mladih stiglo je na otvorenje Dimensionsa. Festival su otvorili jedan od najcjenjenijih jazz glazbenika današnjice Kamasi Washington te gradonačelnik house glazbe Moodyman, a glavna zvijezda bila je kultna britanska skupina Massive Attack.

Nakon uvoda u Areni festival danas seli na štinjanku tvrđavu Punta Cristo i tamošnji Poluotok Štinjan gdje će se na čak 10 pozornica na otvorenom odvijati cjelodnevni program. U Štinjan stiže i 6 tisuća pretežito mladih posjetitelja i to je izvrsno za produžetak sezone, istaknuo je ministar turizma Anton Kliman. Rekao je kako je Pula sve prepoznatljivija po Dimensions i Outlook festivalu u svijetu, a i zarada u ovo doba godine zahvaljujući njima je veća te se izvrsno pune i pulski turistički kapaciteti.

Ovakvi su festivali motiv dolaska u našu zemlju, posebno gostiju iz Velike Britanije i Skandinavije, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić dodajući kako je i posebna kampanja kreirana za klijentelu koja voli elektroničku glazbu. 

Nakon završetka Dimensionsa na istoj lokaciji iduće srijede počinje Outlook - najpoznatiji europski festival bass glazbe i sound sistem kulture na kojem se očekuje 10 tisuća posjetitelja koji će također popuniti pulske smještajne kapacitete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.