Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli počeo Europski tjedan mobilnosti

16.09.2019.

16:03

Autor: Tatjana Kaštelan

Šijanska šuma u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Šijanska šuma u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Počeo je Europski Tjedan kretanja. Pod sloganom 'Krećite se s nama! – Walk with us!' Pula se po četrnaesti put zaredom pridružuje mnogim europskim gradovima u obilježavanju tjedna mobilnosti koji će potrajati do 22. rujna.

Kretanje kao zdravi životni stil već se 'uvuklo' među Puljane, poglavito djecu, koja svojim primjerom sve češćeg boravaka u prirodi pokazuju da se od korištenja novih tehnologija treba i može odmaknuti.

Potiče se odabir aktivnih načina kretanja - pješačenje, kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom, ističe Loris Mošnja, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Grada Pule. Stoga smo građanima ponudili ono što su godinama unatrag najviše tražili.

Posjet Kući istarskoga maslinova ulja, panoramske vožnje, kao i posjet Aquarimu Pula i adrenalin parku, sve po promotivnim cijenama, dio su programa. Jučer su KRUPP-ovci pješačili pulskom stazom Koza, građani se potiču da koriste javni gradski prijevoz, a u nedjelju će se obilježiti Dan bez automobila.

Zajednica Tehničke kulture Pula sudjeluje s Auto klubom Pula - Rovinj. Anton Pletikos iz Zajednice Tehničke kulture pojašnjava kako je cilj da se promoviraju tehnička kultura i zdrav život, u ovom slučaju vožnja biciklom na siguran i kvalitetan način.

A nakon 22. rujna Tjedan mobilnosti nastavlja se Sajmom cvijeća na Giardinima od 25. rujna, a tu su i već poznate manifestacije, festival Visualia i Pulska Xica odnosno Pulski Marathon. Program i informacije dostupni su na oglasnim mjestima Grada Pule te na web stanicama.

Opširnije poslušajte u nastavku.

U Puli počeo Europski tjedan mobilnosti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.