Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli počinje završna konferencija Start-Up Akademije

24.01.2019.

15:41

Autor: Tatjana Kaštelan

U Puli traje Start-Up Akademija (foto: Filip Kos/PIXSELL)

U Puli traje Start-Up Akademija (foto: Filip Kos/PIXSELL)

Foto: - / -

U Puli večeras počinje završni dio Start-Up Akademije koja je u protekla tri mjeseca u osam istarskih gradova i općina iznjedrila najbolje poduzetničke ideje. One će večeras biti predstavljene u Istarskoj razvojnoj agenciji u Puli s početkom u 18 sati.

U protekla tri mjeseca u Puli, Svetvinčentu, Rovinju, Poreču, Buzetu, Labinu i Umagu održane su edukacije te odabrane najbolje ideje sudionika koji žele biti poduzetnici. Stručni žiri sastavljen od institucija, poduzeća te predstavnika lokalne samouprave odabrao je za finale najbolje poduzetničke ideje.

One će biti predstavljene večeras na završnoj konferenciji Start-Up Akademije koja u sjedištu IDA-a počinje u 18 sati, a stručni žiri sastavljen od investitora odabrat će najbolju koja osvaja nagradni natječaj, ističe Amel Hadžipašić, organizator Start-Up Akademije. A nagrada je početni kapital, informatička oprema te promidžba novoosnovane tvrtke.

Edukacije su se temeljile na teoriji i praksi, a dobivena su znanja iz menadžmenta, financija, marketinga, poslovnog planiranja i ostalih poduzetničkih znanja i vještina. Teuta Molnar, voditeljica projekata Start-Up Akademije kaže kako je ideja krenula prije više od godine dana.

U trodnevnom programu svi sudionici Akademije mogu dobiti poduzetnička znanja i vještine za uspješno pokretanje i vođenje posla, a stručni predavači su im na raspolaganju za informiranje i praćenje u daljnjemu radu. Najbolja poduzetnička idea bit će nagrađena pokretanjem posla – početnim kapitalom, informatičkom opremom i promidžbom.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.