Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli predstavljen priručnik za udruge koje pružaju socijalne usluge

05.12.2017.

13:18

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Centru gradskih udruga Rojc predstavljen je Priručnik za udruge koje pružaju socijalne usluge, "Menadžment volontera i inkluzivno volontiranje". Priručnik je pomoć organizatorima volontiranja u radu, a dio je projekta "Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih usluga u zajednici".

Priručnik za udruge koje pružaju socijalne usluge, "Menadžment volontera i inkluzivno volontiranje" namijenjen je svim volonterima koji sada na jednom mjestu mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za njihov rad. Nositelj projekta, u sklopu kojeg je nastao ovaj priručnik, je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istra, a partneri su iste udruge iz Vukovara i Nove Gradiške te pulski Centar za socijalnu skrb, županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

Predstavnica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istra Jovana Prusac Fabris istaknula je kako je priručnik pisan jednostavnim riječnikom s puno savjeta, potpore i iskustava i na jednostavan način daje sve informacije i savkete o volontiranju i njegovom provođenju.

Priručnik je nastao u sklopu projekta "Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih usluga u zajednici" koji je financiran europskim novcem, a dio sredstava namaknut je i iz Vladina ureda za udruge. U Centru gradskih udruga Rojc danas su dodijeljene i nagrade za višegodišnje promicanje inkluzivnog volontiranja Udruzi Art Studio i Jedriličarskom klubu Vega.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.