Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli prigodnim programom obilježen Dan ružičastih majica

28.02.2018.

13:51

Autor: Danijela Dorani

(foto: Niloka Ćutuk/Pixsell)

(foto: Niloka Ćutuk/Pixsell)

Foto: - / -

U Puli je danas prigodnim programom obilježen Dan ružičastih majica. Učenici petih razreda osnovnih škola i policijski službenici prošetali su gradom simbolično noseći ružičaste majice i poruke protiv nasilja među mladima.

Prošle je godine u Istri evidentirano 87 slučajeva vršnjačkog nasilja od čega 29 s elementima kaznenog djela. U odnosu na prethodnu godinu bilježi se povećanje od tridesetak djela no to je znak da je sve veća osviještenost o neprihvatljivosti takvoga ponašanja te se ono, premda neprijavljenih slučajeva zasigurno ima, sve više prijavljuje, objašnjava policijska službenica Vedrana Milovan.

Žrtvama savjetuje da se povjere osobi od povjerenja, roditeljima da više razgovaraju sa svojom djecom i posebno da obrate poznornost na Internet i društvene mreže kojima se djeca služe.

Dan ružičastih majica, posvećen borbi protiv međuvršnjačkog nasilja organizirali su Policijska uprava istarska i Grad Pula.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.