Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli u subotu počinje obilježavanje Europskog tjedna kretanja

14.09.2017.

13:51

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli u subotu počinje obilježavanje Europskog tjedna kretanja koji se ove godine održava pod motom "Dijeljenjem dobivate više". Svrha je građane potaknuti na korištenje zajedničkih oblika prijevoza čime mogu smanjiti svoje troškove i ujedno dati doprinos smanjenju zagađenja.

Obilježavanje Europskog tjedna kretanja počinje sutra kada će učenicima osnovnih škola na mjernoj postaji na Fiželi biti održano predavanje o važnosti i načinima mjerenja kakvoće zraka. Nastavlja se u subotu na Tržnici besplatnim mjerenjem krvnog tlaka, šečera u krvi i indeksa tjelesna mase te na Verudeli besplatnom vožnjom zip lineom preko Kanjona. U nedjelju je u suradnji s udrugom KRUPP, predviđeno pješačenje stazom Koza na Verudeli, te izlet na Korita u suradnji s Planinarskim društvom "Glas Istre".

Od ove subote pa do petka 22. rujna osigurana je zabava po promotivnim cijenama u adrenalinskom parku Pula, vožnja panoramskim autobusom i posjet akvarijumu na Verudeli te akcije poticanja korištenja javnog gradskog prijevoza. U Europskom tjednu kretanja održat će se i edukativne šetnje školske djece park šumama Šijana i Busoler, biciklističko razgledavanje štinjanskih utvrda, promotivni sajam cvijeća na Giardinima te prometne akcije - "Sigurno biciklom u prometu", "Sigurno na dva kotača" i "Prezentacija biciklističke ophodnje".

Uz sadnju stabala u zoni Društvenog centra Karlo Rojc, posljednjeg dana obilježavanja Europskog tjedna kretanja 22. ovog mjeseca obilježit će se Dan bez automobila kada će se za sav promet od 6 i 30 do 15 i 30 zatvoriti Lungomare. Grad Pula ove je godine u Tjednu kretanja u suradnji s Planinarskim društvom Elektroistra organizirao i izlet na Velebit po Premužićevoj stazi i to u subotu 23. ovog mjeseca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.