Hrvatski radio

Radio Pula

08:35 / 08.10.2016.

Autor: Nives Kalebić

U Pulu kruzerima ove sezone stiglo oko 6 tisuća turista

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je turistička sezona bila izvrsna, a i posezona je dobra. Mnogi gosti koji su posjetili najveći grad na Poluotoku stigli su i brodovima na kružnim putovanjima ili takozvanim kruzerima. Ove ih je sezone u pulsku luku pristalo 10-ak s kojima je stiglo gotovo 6 tisuća putnika.

U posljednje četiri godine u pulski akvatorij uplovljava sve više brodova na kružnim putovanjima. Ove se godine 10-ak kruzera 20 puta vraćalo u Pulu, a promet je povećan za 10 posto u odnosu na lani. Za isto toliko povećan je i promet linijskih brodova koji su vozili prema Italiji pa je njima ove sezone putovalo oko 35 tisuća putnika. Sezona dolaska kruzera u Puli završava krajem studenog, a najave, kaže Zoran Peruško iz odnosa s javnošću u pulskoj Lučkoj upravi, već sada pokazuju kako bi i iduća godina trebala biti dobra.

U pulskom akvatoriju polako se stvaraju uvjeti kako bi u budućnosti u Pulu mogli pristajati veći brodovi na kružnim putovanjima. U posljednjih pet godina izgrađeno je 100-njak metara nove obale, a radovi se nastavljaju. Idu sporo, no napreduju, kaže Zoran Peruško.

Dinamika radova ponajprije će ovisiti o raspoloživim financijskim sredstvima, pa će se ulaganje i u budućnosti odvijati po fazama, zaključio je Zoran Peruško

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.