Hrvatski radio

Radio Pula

U Pulu prvi put sletio zrakoplov iz francuskog Nantesa

30.05.2018.

13:04

Autor: Slađana Bukovac

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

U pulsku zračku luku sletio je prvi zrakoplov iz Nantesa. Riječ je o liniji španjolske niskotarifne kompanije Volotea koja će jednom tjedno do početka listopada povezivati Pulu s gradom na francuskom sjeverozapadu.

Vodeni pozdrav za 130 putnika i članove posade. Osim preko pariške zračne luke Charles de Gaulle, Francuzi odsad u Istru mogu i iz Nantesa s Voloteom. Direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo ističe kako se radi o zrakoplovnoj kompaniji koja u svojoj floti ima Airbuse 319 i Boeinga 717. Oni su dolazili u Zračnu luku Pula, ali u čarter programu, ali ovo je prvi put da je to redovan let, rekao je Radmilo.

Trajanje leta je dva sata i petnaest minuta. Da je putovanje bilo veoma ugodno potvrdio je i pilot Vincent Mouysset. "Destinacija je prekrasna. Moglo se uživati u prekrasnom pogledu dok smo se približavali. Nadam se da će putnici uživati u ovoj regiji", istaknuo je pilot Mouysset.

Za iduću godinu planira se još jedna linija. Ona će Istru povezivati s francuskom jugom: Toulouseom, ili Marseilleom.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.