Hrvatski radio

Radio Pula

U Rapcu sinoć otvorena dva luksuzna ljetovališta

09.06.2017.

11:33

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rapcu su otvoren va luksuzna ljetovališta - Valamar Girandella Resort i Family Life Bellevue Resort, koji su najveća ovogodišnja investicija u hrvatskom turizmu, vrijedna 562 milijuna kuna. Strani i domaći novinari obišli su ljetovališta, a na otvorenji je bio i ministar turizma Gari Capelli.

Prvi turisti već su stigli rabačka ljetovališta. "Došla sam prošle nedjelje s društvom. Odlično smo se zabavljali, danju smo uživali na bazenima i plaži, navečer u koktelima. Išli smo i na izlet u Poreč. Predivno". "Dani su mi predivni. Stalno smo se zabavljali. Vraćam se za dva-tri mjeseca", kažu turisti.

Ljetovališta se prostiru na 15 hektara nekadašnjeg turističkog naselja Girandella i imaju 4 i 5 zvjezdica čime je znatno podignuta kvaliteta turizma na istočnoj obali Istre. Radovi su počeli lani u listopadu, a sada nakon završetka, luksuzna ljetovališta imaju više od 750 smještajnih jedinica i mogu primiti gotovo 3 tisuće gostiju. Najveći ovogodišnji projekt Valamara i hrvatskog turizma zaposlit će oko 630 djelatnika, od čega je otvoreno čak 350 novih radnih mjesta. A sudeći prema bukingu investicija je već na samom početku opravdala očekivanja, istaknuo je predsjednik uprave Valamara Željko Kukurin.


Jedno od dva nova rabačka ljetovališta već je rasprodano turoperatoru TUI-ju za iduće tri godine, a tvrtka se usmjerila prema tržištu Skandinavije i Velike Britanije, odnosno prema avio gostima boljih platnih mogućnosti. Rabačka ljetovališta svečano su otvorena večeras uz nazočnost ministra turizma Garija Capellija.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.