Hrvatski radio

Radio Pula

U Rovinju potpisan ugovor o izgradnji lječilišnog gradskog bazena

01.06.2018.

14:51

Autor: Petra Neuner Geržinić

(foto: Goran Kovačić/Pixsell)

(foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Foto: - / -

Bolnica koja posluje pozitivno, ona rovinjska - Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju doktor Martin Horvat i dalje ulaže u razvoj. Potpisan je ugovor o gradnji terapijsko-rehabilitacijskog bazena. I to između bolnice, odnosno Županije kao osnivača i grada Rovinja.

Ovaj je bazen u rovinjskoj bolnici građen prije gotovo 40 godina. I danas teško može zadovoljiti potrebe pacijenata, a još manje zahtjeve sportskih klubova u Gradu. To bi se trebalo promijeniti. Današnjim potpisom na Ugovor o pravu građenja i stiskom ruke župana i rovinjskoga gradonačelnika, kreće se u projekt vrijedan 30-ak milijuna kuna.

"Bazen će dignuti standard bolnice, u svrhu medicinske namjene, ali u ostale termine i to će se dogovoriti ugovorom, korititi Gradu Rovinju", istaknuo je na potpisivanjun ugovora istarski župan Valter Flego.

To znači da Rovinj dobiva moderan zatvoreni bazen i za vaterpolska i plivačka natjecanja, veličine 25 x 33 metra, kaže rovinjski gradonačelnik Marko Pagliaga. " S druge strane da pomognemo na neki način i da zajednički s bolnicom riješimo jidroterapije i da napravimo energetski učinkovit moderan i bolji bazen za pacijente", rekao je Pagliaga.

No, prije svega treba na javnom natječaju pronaći projektanta i ishoditi građevinsku dozvolu. Pa bi gradnja bazena mogla početi na proljeće sljedeće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.