Hrvatski radio

Radio Pula

U Rovinju se obilježava Svjetski dan turizma

26.09.2015.

09:27

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rovinju se prigodno obilježava 27. rujna Svjetski dan turizma. Ove se godine obilježava pod motom „Milijarda turista - milijarda prilika" kako bi se podignula svijest o važnosti turizma i njegovih društvenih, kulturnih, političkih i gospodarskih vrijednosti.

Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se podignula svijest o globalnoj važnosti turizma, njegovom doprinosu gospodarstvu i društvu te utjecaju na živote ljudi diljem svijeta. I ove je godine taj dan prilika da se više priča o turizmu i njegovoj važnosti za globalnu ekonomiju u kojoj čvrsto drži treće do četvrto mjesto među svim sektorima s obzirom na prihode, zaposlenost i druge utjecaje.

I u Hrvatskoj se posljednjih godina puno napravilo kako bi se promijenila svijest o turizmu kao nečemu što se događa samo po sebi. U obilježavanje Svjetskog dana turizma i ove su se godine uključile brojne turističke zemlje, odredišta, tvrtke, udruženja, organizacije pa i mnogi turisti.

Na cjelodnevnoj proslavi u Rovinju je i ministar turizma Darko Lorencin koji će građanima Rovinja i gostima čestitati Svjetski dan turizma. Turističkim je djelatnicima Lorencin pak, zahvalio na kvalitetno pripremljenoj i odrađenoj sezoni te poželio da iduća sezona bude još bolja i kvalitetnija

Službena proslava ovogodišnjega Svjetskog dana turizma u organizaciji Svjetske turističke organizacije održat će se sutra u državi Burkini Faso.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

19 h

SLUŠALICE

Katja Mihoković