Hrvatski radio

Radio Pula

U sklopu ljetnih aktivnosti gradski vrtići Pule borave na moru

30.06.2021.

18:36

Autor: Tomislav Šikić

Mali svijet - Ferijalni (Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija)

Mali svijet - Ferijalni (Foto: Grad Pula/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

S dolaskom ljeta Dječji vrtić Pula, Mali svijet i Rin Tin Tin, vrtići čiji je osnivač Grad Pula, brojne aktivnosti provode na moru. U kampovima na moru borave djeca predškolskog uzrasta te njihovi braća i sestre koji imaju navršenih pet godina, a svi borave u turnusima od po dva tjedna.

Dječji vrtić Pula već je sredinom lipnja započeo s radom u kampu na Valkanama, a od ponedjeljka, 5. srpnja započinju s radom i u njihovom kampu na Hidrobazi, koji će koristiti djeca iz vrtića Veli Vrh. 

Dječji vrtić Mali svijet prije dva tjedna započeo je sa cjelodnevnom kampom i školom plivanja na Ferijalnom, a budući da se nalaze u blizini gradskih plaža u svoj plan rada za ljetno razdoblje uvrstili su odlazak na more.

Dječji vrtić  na talijanskom jeziku Rin Tin Tin započinje s ljetnim radom od 1. srpnja do 31.kolovoza. U suradnji s Gradom Pula – Pola od četvrtka, 1. srpnja 30 djevojčica i dječaka odlazi na ljetni kamp na gradskom kupalištu Stoja. 

- Raduje me što naši gradski vrtići tijekom ljeta odlaze s djecom na more i na najbolji mogući način koriste naše prednosti grada na moru. Vjerujem da su i odgojno-obrazovni sadržaji i aktivnosti pomno planirani upravo kako bi se iskoristile prirodne blagodati, ali i kako bi djeca, uz uživanje u kupanju, nastavila s aktivnim usvajanjem znanja i vještina kao i istraživanjima primjerenima njihovoj dobi. Također, poželjan je i boravak na otvorenom kako bismo svi ostali zdravi i sačuvali povoljnu epidemiološku sliku - rekao je gradonačelnik Filip Zoričić. 

Ravnateljica vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich zahvalila je roditeljima predškolaraca koji su odabrali odgojno-obrazovni rad u ljetnom kampu jer će sadržavati sve segmente rada uz dodanu vrijednost škole plivanja koju će ove godine realizirati zahvaljujući financijskoj potpori Talijanske Unije.

Ljetni rad će se odvijati i pri centralnoj zgradi vrtića te područnom vrtiću Giardini. Područna skupina Delfini pri Talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina.Martinuzzi bit će zatvorena, dok će područni vrtić Pinguino na Verudi biti na raspolaganju djeci iz ljetnog kampa koji će koristiti vrtić u slučaju kiše. 

- Tijekom ljetnog rada odgojiteljice će prilagoditi odgojno-obrazovni rad koristeći što je više moguće otvoreni prostor našeg parka koji obiluje hladovinom uz igre s vodom, ali i rad na projektu koji će omogućiti djeci upoznavanje Dantea Alighieria, naravno koristeći metodički pristup prikladan dobi djece - pojasnila je Brussich.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.