Hrvatski radio

Radio Pula

U subotu na pulskoj tržnici manifestacija 'Zdrave navike = zdrav život'

30.07.2021.

15:30

Autor: Tatjana Kaštelan

U subotu akcija na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT, internet)

U subotu akcija na pulskoj tržnici (foto: Tatjana Kaštelan/HRT, internet)

Foto: - / -

Pulska Udruga za pomoć onkološkim bolesnicima VITA NOVA organizira u subotu 31. srpnja na pulskoj tržnici 4. manifestaciju 'Zdrave navike = zdrav život'. Bit će ponuđeni zdravi obroci, a namjera je educirati te pomoći građanima u usvajanju zdravih životnih navika.

Akcijom 'Zdrave navike = zdrav život' promoviraju se zdrave životne navike, prvenstveno uravnotežena prehrana koja je važna u prevenciji te velika pomoć u liječenju malignih oboljenja. Humanitarna akcija počinje u 9 i 30 potrajat će do 13 sati; za građane će se pripremiti zdrav i uravnotežen ručak, po promotivnoj cijeni, kaže predsjednica Udruge VITA NOVA, koja organizira akciju, Elvis Berkarić.

Kroz pet godina postojanja održano je trideset radionica zdrave i uravnotežene prehrane; uživo, tijekom korona razdoblja online. Više od dvjesto sudionika na radionicama. Tu su i humanitarne akcije u kojima sudjeluju građani jer važno ih je informirati i potaknuti da krenu usvajati zdrave navike. Onkološko i psihološko savjetovanje, tu su i kineziolozi, terapeuti zvukom... Svi programi namijenjeni su onkološkim bolesnicima, ali i svima koji žele živjeti zdravo, poručuju iz udruge Vita Nova.

U nastavku poslušajte predsjednicu udruge VITA NOVA Elvis Berkarić.

Elvis Berkarić, predsjednica udruge VITA NOVA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.