Hrvatski radio

Radio Pula

U subotu turističke atrakcije Istre besplatno ili po promotivnim cijenama

27.09.2016.

14:23

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetski dan turizma obilježava se i u Istri. Ovogodišnji je moto "Turizam i pristupačnost" a posvećen je širenju poruke o važnosti njegove univerzalne pristupačnosti. Tim će povodom ove subote Istrani besplatno ili po promotivnim cijenama moći posjetiti turistilčke atrakcije diljem Poluotoka.

Svjetski dan turizma obilježava se kako bi se podignula svijest o globalnoj važnosti turizma, njegovom doprinosu gospodarstvu i društvu te utjecaju na živote ljudi diljem svijeta. I ove je godine taj dan prilika da se više priča o turizmu i njegovoj važnosti za globalnu ekonomiju u kojoj drži čvrsto treće do četvrto mjesto među svim sektorima s obzirom na prihode, zaposlenost i druge utjecaje. I u Hrvatskoj se posljednjih godina puno napravilo kako bi se promijenila svijest o turizmu, a ove je godine poseban naglasak dan na turizam i pristupačnost, odnosno njegovu dostupnost svim skupinama ljudi. O tome je bilo riječi i na predavanju "Suvremeni trendovi - turizam dostupan svima" koje su na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma održali docenti Aljoša Vitasović i Mauro Dujmović.

A kako bi turizam doista bio dostupan svima, ove subote županijski odjel za turizam sa suorganizatorima, Istranima će besplatno ili po promotivnim cijenama omogućiti posjet turističkim atrakcijama diljem Poluotoka. Na svjetski dan turizma treba se prisjetiti i svih radnika u turizmu, sobarica, konobara, kuhara, recepcionara i ostalih, jer bez njih turizma ne bi bilo, kao ni uspješne, ove godine rekordne turističke sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Pulska noć

Pulska noć