Hrvatski radio

Radio Pula

U Svetvinčentu Festival sira, Mrkat istarijanskega dela i izbor Naj koze

24.09.2016.

08:06

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brojne posezonske manifestacije i ovoga vikenda privlače turiste u Istru. Tako se u Svetvinčentu, na čijem je području ove sezone ostvareno rekordnih 100 tisuća noćenja, ovoga vikenda održava Festival sira, Mrkat istrijanskega dela i izbor Naj koze. Izvrstan je to način produžetka sezone.

Svetvinčenat se posljednjih godina turistički sve više razvija. Raste broj smještajnih kapaciteta, kuća za odmor i apartmana, agroturističkih objekata, a time i posjećenost koja je ove sezone bila izvrsna, kaže direktor Turističke zajednice Svetvinčenta Dean Pustijanac. Ističe kako uz prirodne ljepote mjesta, goste u Svetvinčenat privlače i mnoge manifestacije.

Već ovoga vikenda u Svetvinčentu se očekuje oko 4 tisuće posjetitelja koji će doći na 5-ti Festivala sira, na kojem svoje sireve i mliječne proizvode izlaže više od 20-tak izlagača iz Istre i Hrvatske , kaže u ime suorganizaora festivala upravitelj Zadruge 2 roga Elvis Percan.

Uz Festival sira na svetvinčentskoj placi traje i 12. Mrkat istrijanskega dela koji ponovno oživljava stare slike i vještine zanata iz davnina. U 17 na Žlinji će se održati već tradicionalni 1ove godine 17. izbor Naj koze, a birat će se najizvornija i najsimpatičnija koza, koza s najvećim cicama, naj prč te koza miss Istre.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć