Hrvatski radio

Radio Pula

U Svetvinčentu otvoren Festival plesa i neverbalnog kazališta

24.07.2015.

14:27

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavom "Morgan and Freeman" u Svetvinčentu je otvoren Festival plesa i neverbalnog kazališta. Već šesnaestu godinu zaredom istarski gradić postaje mjesto susreta umjetnika iz cijeloga svijeta.

Plesna predstava mađarskog koreografa Ferenca Fehera otvorila je ovogodišnje izdanje festivala u Savičenti. U iduća četiri dana publika će moći pogledati ostvarenja nagrađivanih plesnih umjetnika iz Španjolske, Libanona, Kolumbije, Austrije, Mađarske, Švicarske i Hrvatske. Umjetnička selektorica festivala Snježana Abramović objašnjava da su predstave ove godine različite te da to daje dinamiku. No, istaknula je da ih je kao i mnoge manifestacije dotaknula kriza pojasnivši da su se sredstva počela rezati u zadnjih sedam godina. 

No, Festival plesa i neverbalnog kazališta u Savičenti prepoznat je kod publike i ona je ta zbog koje ustraju već šesnaest godina. 

Nakon predstave "Morgan and Freeman"  u Kaštelu je odigrana predstva "Time takes the time time takes" španjolskih i libanonskih koreografa Guya Nadera i Marie Campos

Poslušajte tonski prilog i pogledajte galeriju fotografija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć