Hrvatski radio

Radio Pula

U Tjednu psihologije u Istri brojne aktivnosti diljem Istre

20.02.2017.

18:14

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatskoj je počeo Tjedan psihologije, u kojemu je glavna namjera približiti ovu struku široj društvenoj zajednici. Tim su povodom predstavnici Društva psihologa Istre priredili bogat edukativni program u jubilarnom, desetome Tjednu psihologije u Istri.

Psiholozi nisu ovdje za nas samo kada su problemi u pitanju, već je njihovo znanje i iskustvo dragocjeno u našoj svakodnevici, kaže psihologinja Marlena Plavšić iz Društva psihologa Istre.

Niz je edukativnih aktivnosti namijenjenih svim dobnim skupinama; od djece, trudnica, gospodarstvenika i osoba treće životne dobi.

Svaki dan, primjerice, u Hrvatskoj igre na sreću igra od osamsto do milijun i dvjesto tisuća ljudi. Priručnik za pomoć obiteljima ovisnika o kocki koji se sami ne mogu oduprijeti „igrama na sreću", bit će predstavljen u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u 18 sati; autor je psiholog Pino Tuftan.

Jutros je u Poreču psiholog Andrija Štark srednjoškolcima govorio o „Zdravim i nezdravim partnerskim odnosima mladih". A raspored svih sadržaja Društva psihologa Istre koji su besplatni nalaze se na internetskim stranicama Društva psihologa Istre www.dpi.hr.

Psiholog Pino Tuftan gostovao je u našem programu i najavio svoje predavanje o igrama na sreću, u nastavku možete poslušati razgovor.

U našem porogramu porazgovarali smo u povodu Dana psihologa u Istri s psihologinjom Irenom Brajković, koja nam je govorila o svojoj temi "Daroviti u poduzetništvu" te s Ivanom Mihaljica Baljak, psihologinjom koja nam je rekla više o temi "Psihološka podrška parovima i pojedincima koji se nose s izazovima neplodnosti".

Poslušajte u nastavku.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.