Hrvatski radio

Radio Pula

U Vodnjanu počela ovogodišnja StartUp akademija

23.10.2019.

15:21

Autor: Tatjana Kaštelan

Uspješni Infobip u Vodnjanu krenuo je StartUp modelom (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uspješni Infobip u Vodnjanu krenuo je StartUp modelom (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

U Vodnjanu je počela StartUp akademija, ciklus tromjesečnih edukacija u osam istarskih gradova koji će iznjedriti poduzetničke ideje. Najbolje će se nagraditi novčano i opremom za pokretanje posla. Organizator je StartUp udruga u suradnji s gospodarskim institucijama.

Kroz besplatnu edukaciju savladat će se osnove poduzetništva te steći znanja i vještine uspješnog poslovanja. Uz učenje, tu je natjecateljski dio koji nije obvezan, a u kojemu mogu sudjelovati svi koji imaju poslovnu ideju. StartUp akademija namijenjena je studentima, poduzetnicima, zaposlenima i nezaposlenima to jest svima koji žele učiti i pokrenuti poslovanje, ističe voditelj akademije Amel Hadžipašić.

Znanja i poslovna iskustva polaznicima će prenijeti šezdesetak predavača; u Vodnjanu, Poreču, Rovinju, Umagu, Puli, Buzetu, Labinu i Bujama. IDA dvadeset godina potiče razvoj maloga i srednjeg poduzetništva u Istri. StartUp akademija prošle je godine dala izvrsne rezultate, kaže Tamara Kiršić iz IDA-e.

Nagrada za najbolju ideju je 20 tisuća kuna uz opremu za početak poslovanja. Poduzetničke ideje valja poticati jer samo razvojem maloga i srednjeg poduzetništva možemo ojačati gospodarstvo, ističu u IDA-i i StartUp udruzi koja je nositelj projekta. Prijave i informacije nalaze se na internetskim stranicama IDA-e i Inspire me portala StartUp akademije odnosno udruge.

Opširnije poslušajte u nastavku.

U Vodnjanu počela ovogodišnja StartUp akademija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.