Hrvatski radio

Radio Pula

U Zračnoj luci Pula predstavljen projekt Inter pass

28.02.2018.

15:18

Autor: Jasminka Kalčić

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

U Zračnoj luci Pula danas je predstavljen europski projekt Inter pass. Riječ je o projektu financiranome iz fondova Europske unije, a njime se želi povezati luke i zračne luke u Jadransko jonskoj regiji.

U europskome projektu Interpass uz Luku Pula i Zračnu luku Pula sudjeluje još 6 partnera iz Hrvatske, Italije i Grčke. Inter pass Zračnoj je luci Pula donio 190 tisuća eura, a Lučkoj upravi Pula 170 tisuća eura. Iskoristit će ih za povoljšanje povezanosti turista između Luke Pula i Zračne luke, pojasnio je direktor pulske Zračne luke Svemir Radmilo.

Kad je o Lučkoj upravi riječ puno se očekuje od najavljenje gradnje terminala za putničke brodove. On bi donio povećanje broja putnika sa sadašnjih 70 tisuća na čak 600 tisuća putnika godišnje, kaže ravnatelj pulske Lučke uprave Donald De Gravisi. Tu bi se onda iskoristila iskustva Inter pass projekta i njegovih članica, među kojima su talijanske i grčke zračne luke i lučke uprave.

Mreža suradnje koju donosi Inter pass projekt omogućila bi povezanost luka i zračnih luka u Jadransko jonskoj regiji i bolji protok putnika posebice za vrijeme glavne sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.