Hrvatski radio

Radio Pula

Učenici pulske Medicinske škole i dalje štrajkaju

18.11.2013.

14:16

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne posustaju u svojim zahtjevima koje su poslali mjerodavnima, a traže izmjene kurikuluma kojima bi im se rasteretila satnica kako bi se mogli pripremati za polaganje državne mature.

U školske klupe vraćaju se u srijedu, javni prosvjed održat će sutra na Portarati, a danas su se pridružili cijeloj Hrvatskoj i odali počast žrtvi Vukovara.

Uvođenjem novoga kurikuluma, učenici medicinskih škola su doista preopterećeni, tvrdi pedagoginja Medicinske škole Pula Ljiljana Rotar.

Hoće li ih na promišljanje navesti argumentirani zahtjevi učenika koje su poslali mjerodavnom ministarstvu, županijskim i lokalnim vlastima, pitaju se i sami učenici koji imaju vrlo konkretan plan akcije. Paljenjem svijeća za Vukovar, umjesto prosvjeda koji su odgodili za sutra, pokazali su pak suosjećanje, plemenitost i domoljublje.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem o preopterećenosti govori pedagoginja Ljiljana Rotar a o planu akcije predsjednik Vijeća učenika Martin Stojčević dok učenici odgovaraju na pitanje očekuju li da će nešto uspjeti postići.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.