Hrvatski radio

Radio Pula

Učenici u dvije godine spasili 35 stabala

31.10.2013.

15:10

Autor: Klara Dujmović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Zelena Istra provela je u 11 pulskih osnovnih škola projekt pod nazivom "Reciklirajmo u školi." Provodi ga drugu godinu za redom, a u te je dvije godine prikupljeno 19 tona papira. Najbolja je u tome bila Osnovna škola Centar.

Prikupljeni je papir završio na recikliranju, a najviše su ga sakupili učenici Osnovne škole Centar - tisuću i deset kilograma, odnosno više od tri kilograma po učeniku.

Niko, učenik 6. razreda, kaže da su išli u druge škole, u portunima uzimali stare letke, a Lucija, također učenica 6. razreda, dodaje da su prvo svi donosili u vrećama papire, a onda su odlučili ići sakupljati papir po gradu.

Na taj se način djeca educiraju o važnosti selekcioniranog prikupljanje otpada. Rudija Pavličević iz Zelene Istre, voditeljica projekta, ističe da su u dvije godine, sakupljajući papir, spasili 35 stabala te uštedjeli 42 tisuće hektolitara vode i 84 tisuće 126 kilovata električne energije.

Ugledajte se na te vrijedne mališane. Reciklirajte, uostalom novim Zakonom o održivom gospodarenju otpadom bit će nam to i obveza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.