Hrvatski radio

Radio Pula

Udarni turistički vikend: gužve na Kaštelu, blokirane naplatne kućice

11.08.2018.

17:29

Autor: Klara Dujmović

(Foto:Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

(Foto:Hrvoje Jelavić/PIXSELL)

Foto: - / -

Udarni je turstički vikend: smjena gostiju, iznimno gust promet, kolone i povremeni zastoji. Treba dosta strpljenja na cestama u Istri i bez najavljenog prosvjeda taksista koji nije održan. A trebalo je i vremena za prelazak granice. Kako je bilo na Kaštelu provjerila je Klara Dujmović:

Kolone na ulasku i izlasku na najvećem istarskom graničnom prijelazu Kaštelu od rana jutra. Ipak više je turista u dolasku, najviše Talijana, Nijemaca, Austrijanaca. Evo što kažu:

"Idemo u Rovinj i ostajemo tjedan dana."

"Sat vremena čekamo na prelazak granice. I pomalo nas to smeta."

Do 14 sati, prema podacima policije, u zemlju je ušlo 48 tisuća, a iz nje izašlo oko 34 tisuće putnika. Kažu da je  danas: "...definitivno najjači vikend ili dan. Od ranih jutranjih sati radimo na tri ulaza i tri izlazne trake i korstimo maksimalne reusrse."

No, zbog istodobnog priljeva velikog broja automobila čekanja su bila neizbježna. Vozila na izlazu iz zemlje u jednom su trenutku stvorila kolnu dugu 8 kilometara, koja se protezala i na istarski ipsilon. Stajalo se u koloni, čekalo a blokirane su bile i naplatne kućice na silasku s istarskog ispilona.

"Sada čekamo već sati i pol. Ne znam zašto. Ne, nismo nervozni. Moramo ostati smireni. Ne možemo ionako ništa promijeniti." 

"Stojimo već sat vremena. Gužva je na granici. Bilo bi vrijeme da se to riješi" neke su od reakcija.

Kolone bi se na izlazu iz zemlje tijekom popodneva trebale smanjiti no očekuje se da će se pojačano ulaziti u zemlju tijekom cijele noći.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.