Hrvatski radio

Radio Pula

Udarni turistički vikend, gužve na prometnicama prema moru

21.07.2018.

14:37

Autor: Tatjana Kaštelan

Gužve na cestama (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Gužve na cestama (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Počeo je jedan od udarnih turističkih vikenda. Sezona je na samom vrhuncu. Vrlo je gust promet na cestama prema moru, a na svim autocestama veliki je priljev vozila, pa Hrvatski auto klub apelira da se vožnja prilagodi uvjetima u prometu.

I u Istri udarni turistički vikend. Turistička zajednica i Hrvatski autoklub i ove godine na graničnim prijelazima putnicima dijele vodu i promotivne materijale tijekom najvećih gužvi. Voda s porukom dobrodošlice znak je pažnje za odabir hrvatskih destinacija.

Na istarskom graničnom prelazu Plovanija u akciji su sudjelovali Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice te direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević.

Prema podacima Operativno-komunikacijskog centra istarske policije samo danas do podne u Istru je preko triju graničnih prijelaza Kaštela, Požana i Plovanije ušla gotovo 51-na tisuća od čega je čak pedeset tisuća stranih turista. Istovremeno je Istru napustilo 37 tisuća i 140, od čega 36 tisuća i 200 stranih gostiju.

A prema podacima Turističke zajednice u prvih šest mjeseci u Istri je zabilježen deset postotni bolji turistički rezultat u odnosu na prošlu ljetnu sezonu. U ovom mjesecu, pak, Istra dosad bilježi dva posto bolji rezultat u odnosu na lanjski srpanj u gotovo rekordnoj turističkoj godini.

Neki su turisti vrlo brzo prešli granični prijelaz Plovaniju, dok su drugi, kažu, čekali i sat vremena, no drago im je što su odabrali Istru za odmor.

Poslušajte u nastavku Kristjana Staničića, direktora Hrvatske turističke zajednice te direktora Turističke zajednice Istre Denisa Ivoševića, potom turiste na graničnom prijelazu Plovanija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.