Hrvatski radio

Radio Pula

Udruga cerebralne paralize Istarske županije konačno u novom prostoru

11.02.2017.

18:03

Autor: Petra Neuner Geržinić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 12 godina Udruga cerebralne paralize Istarske županije dobila je primjeren prostor za rad. I to u Društvenom centru Rojc. To za 60-ak članova - 40-ak djece s cerebralnom paralizom i njihove roditelje, znači kvalitetnije sadržaje ali i moguće povećanje broja članova Udruge.

Mnogi su članovi udruge, kako sami kažu - više tu nego kod kuće. Osim druženja, tu su i literarne i likovne radionice. Slikanje i crtanje, najveća su Valentova ljubav:

To nije samo likovna radionica , to je za mene život, Znači volim raditi- najbolje prenesem tu emociju, a to je jako važno.

Zato je bilo važno nakon više od 10 godina doći u primjerene prostore za sve brojnije članove Udruge. I na literarnoj radionici - gužva. Pisanje i čitanje poezije- srijedom. Naši se članovi tu realiziraju, popravljaju kvalitetu života, a u tome im pomažu volonteri jedan na jedan, pa nam treba puno prostora, ističe predsjednica Udruge dr. Lorena Lazarić Stefanović.

Zato će ovih stotinjak četvornih metara biti itekako dobro iskorišteno. Zahvaljujući brojnim donatorima prostor u Rojcu postaje drugi dom za djecu s cerebralnom paralizom, i to ne samo iz Pule, nego iz cijele Istre.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.