Hrvatski radio

Radio Pula

Udruga Prijatelji životinja osuđuje žice na granicama

14.12.2015.

12:33

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Prijatelji životinja pozvali su političare da uklone žicu s graničnih prijelaza jer tako mogu usmrtiti životinje koje na tim područjima imaju svoja staništa. Žilet-žica iznimno je opasna, a životinje umiru u patnji, apelirali su članovi udruge.

"Žilet-žica monstruozni je izum koji može uzrokovati stravične rane svakom živom biću", poručili su iz udruge Prijatelji životinja.  "Samo stvaranjem boljeg okruženja, bez granica i nasilja, brinući se prvenstveno za one koji nisu zaštićeni, stvaramo bolje društvo. Rješenje postoji, počnimo rušiti ograde u vlastitoj savjesti i navikama, pa će i one fizičke nestati", izjavio je predsjednik udruge Luka Oman.

Povodom Međunarodnog dana prava životinja aktivisti udruge izveli su na središnjem zagrebačkom trgu performans te su i time upozorili na žice, ograde i kaveze u koji ubijaju životinje. Istaknuli su da surađuju sa sličnim udrugama u Sloveniji i Mađarskoj te će nastaviti svoje akcije. 

Poslušajte razgovor s Lukom Omanom. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.