Hrvatski radio

Radio Pula

Udruga 'Primalja i obitelj' održala prvu online radionicu dojenja

03.11.2020.

15:58

Autor: Tatjana Kaštelan

Trudnoća tijekom epidemije koronavirusa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Trudnoća tijekom epidemije koronavirusa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Jedna od ranjivijih skupina u društvu su trudnice kojima u ovom razdoblju epidemije koronavirusa nije lako nositi trudnoću. Treba im posebna pažnja, ali i savjeti koja, srećom, mogu dobiti u udruzi Primalja i obitelj. Žena i dijete prate se od trudnoće, do poroda i tijekom dojenja.

Trudnice se, sada tijekom prevencije koronavirusa moraju čuvati više nego inače. Udruga Primalja i obitelj u tri i pol godine okupila je brojne trudnice, rodilje i majke, te s njima individualno prolaze put od trudnoće do dojenja.

Na internet platformi Abilissima.com tijekom korona razdoblja nastao je edukativni video 'Priprema za porod' kaže autorica, prvostupnica sestrinstva i primaljstva Slobodka Arsova Čuturilo, koja vodi radionice 'Iskustvo poroda', a od ožujka je slijedom korona krize krenula i radionica 'Mirnog poroda'.

Uz podršku Grada Pule i Istarske županije djeluje Savjetovalište za dojenje a nedavno je pri udruzi 'Primalja i obitelj' održana prva online škola dojenja, kaže Teuta Grdinić primalja i međunarodna savjetnica za dojenje, jer pri udruzi djeluje i škola dojenja.

Nježan, plemenit, ljudski kontakt najvažniji je da bi se žena mogla opustiti i što lakše roditi. Online radionice i savjetovanja mogu se pronaći na internet i facebook stranicama udruge 'Primalja i obitelj' koja danas djeluje u pristupačnom prostoru, u Zagrebačkoj ulici broj 23.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Udruga 'Primalja i obitelj' održala prvu online radionicu dojenja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.