Hrvatski radio

Radio Pula

Uhićen serijski razbojnik u Puli - napadao, krao i tukao starije žene

14.01.2019.

15:28

Autor: Tatjana Kaštelan

Policija izvijestila o uhićenju serijskog razbojnika, Vjekoslav Vukšić i Nataša Vitasović (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Policija izvijestila o uhićenju serijskog razbojnika, Vjekoslav Vukšić i Nataša Vitasović (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Istarska policija uhitila je serijskog razbojnika koji je napadao starije žene i krao im torbice. Uz pomoć informacija građana i video nadzora jučer ga je policija zaskočila i uhitila u Mletačkoj ulici u Puli.

Razbojnik je starije žene sačekao, potom napao. I pritom ih ozlijedio. Jedna je žrtva prevezena u zagrebačku bolnicu s teškim napuknućem glave. Prvi put, na Badnjak, počinitelj je prišao s leđa 88-osmogodišnjakinji i gurnuo ju je a kad je pala napadač joj je ukrao novčanik i pobjegao.

Sličan scenarij i nekoliko dana kasnije! Žrtve su bile 80-godišnjakinja, potom 85 i 79-godišnjakinja, koje su pri padu zadobile teže tjelesne ozljede te im je pružena liječnička pomoć u pulskoj bolnici, kaže načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić.

35-godišnjak iz Pule uhićen je jučer dva sata nakon posljednjeg napada na 67-ogodišnjakinju dok je uzimala stvari iz prtljažnika vozila. Počeo ju je udarati ne bi li joj oduzeo torbicu. Žena mu se oduprla te je u napadu lakše ozlijeđena kao i počinitelj koji je pobjegao s torbicom u nepoznatom smjeru. No odmah nakon dojave građana, policija je krenula u potragu i oko 15 i 15 na raskrižju Mletačke i Krmpotićeve ulice policajci su uhitili napadača.

Policiji su u otkrivanju počinitelja pomogle dojave građana te sati pregledavanja snimaka video nadzora. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je počinio četiri razbojništva i jednu tešku krađu i to na opasan i drzak način. Žrtve je oštetio ukupno za nekoliko tisuća kuna. Razbojnik se privodi u pritvorsku policijsku jedinicu u Puli.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.