Hrvatski radio

Radio Pula

Uljanik grupa preuzela riječki MiD

19.06.2015.

18:35

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska Uljanik grupa preuzela je riječki MiD - tvornicu motora i dizalica - čime je okončana i agonija radnika koji već tri mjeseca nisu primili plaću ali i višegodišnja neizvjesnost vezana uz budućnost društva. Uljanik će time postati tehnički opremljeniji a radnici će imati jamstvo redovite isplate plaća, slažu se sindikalci i Uprava društva.

Peuzimanjem MiD-a za nas počinje vrlo intenzivno dvomjesečno razdoblje. Motori i dizalice postaju dio procesa gradnje broda koji Uljanik grupa gradi na dvije lokacije - u Puli i Rijeci, objasnio je direktor korporativnih komunikacija Uljanik grupe Hrvoje Markulinčić.

MiD je proizvodio motore za brodove sve dok se, zbog restrukturiranja brodogradilišta prema zahtjevima eruropske komisije, nije izdvojio iz 3. maja. Od 2013. bio je u vlasništvu CERP-a, izgubio je tržište a 180 radnika otada se, zbog neredovitih plaća, borilo za egzistenciju. Zato su ovim preuzimanjem radnici vrlo zadovoljni, rekao je sindikalac Rajko Kutlača.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.