Hrvatski radio

Radio Pula

Uljanik: imenovan predstečajni upravitelj

29.01.2019.

15:00

Autor: Tatjana Kaštelan

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Trgovački sud u Pazinu, nakon što je zaprimio je prijedlog Financijske agencije – Fina-e za otvaranje stečajnog postupka nad Uljanik Brodogradilištem d.d., danas je imenovao privremenog stečajnog upravitelja.

S 21-vim siječnja 'Brodogradilište Uljanik d.d.', jedno od društava Uljanik grupe, ima neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana. To znači pokretanje predstečajnog postupka.

Danas je slijedom pristiglog prijedloga Financijske agencije izdano rješenje Trgovačkog suda u Pazinu s kojim je imenovan privremeni stečajni upravitelj, kaže zamjenica glasnogovornika Trgovačkog suda u Pazinu Tijana Licul.

Privremenim stečajnim upraviteljem imenovan je Loris Rak. Njegov zadatak je da sastavi izvješće u kojem će utvrditi postojanje stečajnih pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka. I to da li dužnik raspolaže imovinom koja je dostatna za pokriće troškova stečajnog postupka, pojašnjava Tijana Licul.

Uljanikovi sindikati time nisu iznenađeni. To ne znači, smatraju, da će do stečaja doći. Na to će utjecati program restrukturiranja odnosno mogućnost odabira strateškog partnera, ističe Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata Uljanika. Ako se bude uvidjelo da postoji mogućnost da se brodogradilište izvuče iz poslovnih problema na taj način, mislim da do stečaja neće doći, dodaje Cerovac.

Stečajni upravitelj, nakon što utvrdi ima li dužnik imovinu za pokriće troškova stečajnog postupka odnosno postoji li osnova za pokretanje stečaja, svoje izvješće šalje sudu do 11. ožujka. A ročište na kojemu će se odlučivati o pokretanju stečaja na Trgovačkom sudu u Pazinu zakazano je za 29-i ožujka.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR