Hrvatski radio

Radio Pula

Uljanik - Ministar ponovno upozorio Tomislava Debeljaka

01.03.2019.

15:03

Autor: Elvis Mileta

foto: Duško Marušić/PIXSELL

foto: Duško Marušić/PIXSELL

Foto: - / -

Ministar Darko Horvat ponovo je upozorio strateškog partnera Uljanika Tomislava Debeljaka da mora pokazati novac i konačno konkretno ući u proces restrukturiranja Uljanika. U međuvremenu, radnici su bez plaća već punih pet mjeseci, a brodogradilište u Puli mora dovršiti dva broda.

Bez plaća radnici teško da će moći prionuti i dovršiti brodove koji su u visokom stupnju obavljenog posla i od čega praktički ovisi opstanak brodogradilišta. Strateški partner Uljanika Tomislav Debeljak spreman je na konkretno ulaganje, a ministar Horvat ističe da će se stvari početi razjašnjavati narednog tjedna.  

U međuvremenu, nad Uljanikovim poduzećem - Uljanik brodogradilištem, traje izvid o mogućem pokretanju stečaja, izvješće mora biti predano za deset dana, a rasprava je krajem mjeseca. Drugo uljanikovo poduzeće, Uljanik poslovni i informatički sistemi, također je u postupku izvida za stečaj, rasprava je zakazana u travnju, dočim je za treće poduzeće, Uljanik oprema, također pokrenut predstečajni postupak i menovana stečajna upraviteljica, rasprava će također biti u travnju. Upravo danas trebalo bi se navršiti i 120 dana otkako je u blokadi poduzeće Uljanik d.d. , pa se svakog trenutka može čekati reakcija Fine i objava za pokretanje predstečajnog postupka i za ovo uljanikovo poduzeće na Zagrebačkoj burzi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.