Hrvatski radio

Radio Pula

Uljanik odlučuje o strateškom partneru

28.03.2018.

11:40

Autor: Tatjana Kaštelan

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Uljanik (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Danas će se napokon znati budući strateški partner brodogradilišta Uljanika. U tijeku je sjednica Nadzornog odbora društva na kojemu će Uprava odabrati ulagača čiji je zadatak izvući Uljanik iz financijske krize.

Danas je Uprava stavila sve ponude na stol. Ujutro se sastala s predstavnicima triju sindikata i upoznala ih s pristiglim pismima namjere odnosno s potencijalnim partnerima i njihovim uvjetima. Zna se da su među njima talijanska Palumbo Grupa i Kermas energija Danka Končara.

Radnici su nesigurni i zabrinuti za plaće i budućnost, premda posla ima.

Nakon Nadzornog odbora znat će se konačno Uljanikov partner koji će najprije s financijskom injekcijom oživjeti posrnulo brodogradilište; prioritetne su plaće i nastavak rada.

Restrukturiranje potom podrazumijeva kadrovsko i organizacijsko ekipiranje, kaže Povjerenik Sindikata metalaca u Uljaniku i član Nadzornog odbora Đino Šverko kaže kako u cijelom procesu očekuju pun angažman sindikata u tome, uvažavanje socijalne komponente, jer se sindikat zalaže za opstanak što većeg broja radnih mjesta i brodogradnje kao takve.

Naznake su da su svi ponuđači iz djelatnosti brodogradnje, pa se sindikalci nadaju da će djelatnost u velikom dijelu biti sačuvana. Sindikati očekuju da Vlada bude uključena radi što bolje kontrole odnosno provođenja restrukturiranja. Uljanik je, kažu još Grupa, što će biti sutra, znat će se uskoro.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Đino Šverko, povjerenik Sindikata metalaca i član Nadzornog odbora Uljanika (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Đino Šverko, povjerenik Sindikata metalaca i član Nadzornog odbora Uljanika (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.