Hrvatski radio

Radio Pula

Uljanikovcima plaće napokon počele stizati

31.08.2018.

13:22

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Osmog dana štrajka u pulskom Uljaniku, plaće su napokon počele stizati. Iako je jutros bilo najavljeno da će se danas štrajkati na radnim mjestima, radnici su ipak izišli na pulske ulice. Ovog puta, bez sindikalnog vodstva.

Uljanikovi radnici i jutros su prosvjednom šetnjom po Puli iskazali nezadovoljstvo jer im tijekom jutra nije bila uplaćena plaća za srpanj, premda je rečeno da će biti. Sa štrajkom će, kako kažu stati  tekkada im plaće sjednu na račune.

Iz korporativnih komunikacija Uljanika jutros priopćenje kako su stručne službe Uljanika završile sve potrebne radnje te kako je transfer novca u tijeku. Unatoč blokadi računa brodogradilišta 3. maj, u suradnji sa svim mjerodavnim institucijama definiran je zakonit i moguć način isplate plaća te da je transfer novca za plaće u tijeku, priopćeno je iz Uljanika. Nakon isplate plaće, prioritet je komunikacija s dobavljačima kako bi se što prije pokrenula proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe", navodi se u krakom priopćenju iz tog brodogradilišta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.