Hrvatski radio

Radio Pula

Ulov srdele produljen je do Badnjaka

19.12.2017.

16:26

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulov srdele produljen je do Badnjaka. Izmjenom Pravilnika razdoblje redovite zabrane ribolova plivaricom srdelarom definira se od 24. prosinca do 16. siječnja. Do 31. ožujka produžuje se i razdoblje zabrane ribolova u kanalskom području.

U tijeku je zadnji ovogodišnji mrak u kojem je ribarima promjenom pravilnika omogućen lov sve do Badnjaka, kad u 17 sati počinje redovita zabrana ribolova okružujućom mrežom plivaricom. Pa će ako vrijeme bude povoljno za ribolov srdela na našim ribarnicama biti i za blagdane.

Redoviti lovostaj završit će u siječnju, potvrđuje ravnatelj Uprave ribarstva Ante Mišura. Nakon njega odmah počinje i takozvana privremena obustava koja će potrajati do 15. veljače.

Po kraju privremene obustave svako plovilo do kraja veljače smjet će ostvariti maksimalno pet ribolovnih dana ne premašujući ukupan ulov od 35 tona ribe. A do 31. ožujka produžuje se i razdoblje zabrane ribolova u kanalskom području.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.