Hrvatski radio

Radio Pula

Umag - Novi stanovi iz programa poticane stanogradnje

12.05.2017.

17:39

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umag prednjači u izgradnji stanova prema Programu poticane stanogradnje. Blizu trećine svih tako izgrađenih stanova u Istri, izgrađeno je u tom gradu. Danas je budućim stanarima predana treća zgrada iz tog programa.

Zgrada se nalazi na lokaciji Komunela Potok u neposrednoj blizini mora, a cijena stanova je  tisuću eura po četvornome metru. U Umagu su već pripremili i nove lokacije za poticanu stanogradnju. U novoj četverokatnici u stan useljava i tročlana obitelj Tota. "Ovdje konkretno 5 godina već je prošlo otkako smo predali dokumentaciju i eto moja nona nas je primila sve te godine, bili smo u više stanova, iskoristili i njezinu dobrotu, no bilo je vrijeme da riješimo i da smo svoj na svojemu."Od 27 milijuna kuna koliko vrijedi investicija, Grad je sudjelovao s 4 milijuna. "Raduje nas, jer stan i posao su najbitnije stvari za mlade obitelji. Na ovaj način mi zadržavamo čak 50 mladih obitelji u Umagu."U Istri se Program poticane stanogradnje trenutačno provodi još u Fažani, gradi se 12 stanova. No, u Hrvatskoj je mnogo velikih gradilišta."Grade se stanovi u Metkoviću, u Šibeniku smo za 150 stanova stavili kamen temeljac, objavljen je javni poziv za kupnju zemljišta u Splitu, Zagrebu, očekujemo i ovih dana nova velika gradilišta."A Umag će, nakon skorog anketiranja, prikupiti točne nove potrebe svojih građana. Za nove stanove već su pripremili dvije lokacije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.