Hrvatski radio

Radio Pula

Umag - novi stanovi za siromašne obiteljima

21.11.2017.

16:10

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još dvije siromašnije obitelji stambeno su zbrinute u gradskim stanovima u Umagu. U nove stanove uselile su jedna četveročlana i jedna tročlana obitelj. Tako ukupno 20 siromašnijih obitelji u Umagu živi u gradskim stanovima.

 


Oko deset milijuna kuna uložio je grad Umag proteklih godina u obnovu ili kupnju stanova za potrebe zbrinjavanja dvadesetak obitelji svojih siromašnijih sugrađana. Stanovi se nalaze u Školskoj ulici u središtu Umaga. "Dosad smo dodjeljivali stanove u različitim naseljima izvan užeg središta. Međutim, shvatili smo kako to obiteljima slabijeg socijalnog statusa koje, primjerice, nemaju automobil, predstavlja dodatni trošak i problem. Zato smo odlučili kupovati ili za njih urediti, stanove bliže centru" kazao je resorni gradski pročelnik Slaviša Šmalc.
Stanovi su dodijeljeni temeljem liste prvenstva, odnosno natječaja iz 2013. godine a početkom ove godine raspisan je novi natječaj te je napravljena nova lista prvenstva za dobivanjegradskog stana u Umagu. Pročelnik Šmalc kaže kako su sredstva strogo namjenska te da se temeljem nova od otkupa nekadašnjih društvenih stanova u proračunu Grada na godinu prikupi dovoljno tek za uređenje ili kupnju najviše dva socijalna stana.
Ako Zakon o proračunu otvori mogućnost korištenja i drugih proračunskih sredstava za rješavanje stambenih pitanja socijalno ugroženih građana, Grad će zasigurno brže rješavati pitanje njihova smještaja, najavio je umaški pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.