Hrvatski radio

Radio Pula

Umag: suradnja s obrazovnim ustanovama Estonije, Njemačke i Španjolske

28.11.2020.

12:03

Autor: Tomislav Šikić

Foto: POU Ante Babić Umag/ustupljena fotografija

Foto: POU Ante Babić Umag/ustupljena fotografija

Foto: - / -

POU ''Ante Babić'' Umag novim Erasmus + projektom, zajedno s Estonijom, Njemačkom i Španjolskom, započelo je razvoj kurikuluma za instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih u sklopu projekta EDIT (Skilled Instructional Designer in Adult Education).

Projekt se provodi u sklopu programa Erasmus+ Strateška partnerstva za inovacije i prvi je takav koji Učilište Uma provodi s europskim partnerima.

Cilj projekta EDIT je potaknuti razvoj instrukcijskog dizajna u obrazovanju odraslih na način da će predstavnici organizacija i ustanova obrazovanja odraslih iz Hrvatske, Estonije, Njemačke i Španjolske razviti Kurikulum za instrukcijskog dizajnera u obrazovanju odraslih.

Treneri za Instrukcijskog dizajnera educirat će se na šestodnevnom treningu koji će se održati u Hrvatskoj, u Učilištu Umag, na kojemu će sudjelovati 2 zaposlenika svake partnerske zemlje. Nakon edukacije trenera te razvoja materijala i Priručnika za instrukcijskog dizajnera, svaka će partnerska zemlja provesti edukaciju u svojim ustanovama za 10 nastavnika – suradnika. 

Svi rezultati razvijeni projektom, uključujući kurikulum, priručnik te nastavne materijale, bit će dostupni javnosti na web stranici projekta. 

Projekt EDIT sufinanciran je iz programa Erasmus+, u mjeri Strateška partnerstva za inovacije, u iznosu od 122.450,00 EUR.

Partneri na projektu su organizacije odnosno ustanove za obrazovanje odraslih: OÜ Innowise (Estonija), Arbeit und Leben DGB/VHS NRW e.V. (Njemačka), Cead Professor Félix Pérez Parilla (Gran Canaria, Španjolska) i Pučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' Umag (Hrvatska).

Trajanje projekta je 34 mjeseca, a Ugovor o početku provedbe potpisan je 19. studenoga. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.