Hrvatski radio

Radio Pula

Umaški i savudrijski ribari u ribolovu na uobičajenim poštama

30.06.2017.

18:30

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umaški i savudrijski ribari jutros su isplovili u ribolov na svoje uobičajene pošte, kao da presude i nema. Kažu i da nije bilo incidenata. Da je stanje na terenu uobičajeno i mirno uvjerila se i ekipa HRT-a.

 

Umaški i savudrijski ribari jutros su isplovili u ribolov, kao da presude i nema. Kažu i da nije bilo incidenata.Savudrijski su ribari isplovili na svoje uobičajene pošte , incidenata nije bilo, a kažu da ih i ne očekuju. Mihael Kocijančić.Ribari kažu da će se ponašati sukladno i dalje uobičajeno ribariti kao da se ništa nije dogodilo, te da isto očekuje od svojih slovenskih kolega. S obzirom na vrijeme u Istri, danas vjerojatno više neće isplovljavati. Inače, na terenu je mirno Naša ekipa poslijepodne je bila na ribarskom brodu u Savudrijskoj vali tri nautičke milje od Slovenije. Snimila je i dva hrvatska policijska broda te jedan slovenski kako na međusobnoj udaljenosti od 100 metara plove svaki u svojem teritorijanom moru- prema staroj crti razgraničenja

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.