Hrvatski radio

Radio Pula

Umaški IDS o komunalnoj naknadi

24.01.2015.

13:53

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Umaški IDS kritizirao je gradonačelnika Vilija Bassanesea. Predstavnici tamošnjeg IDS-a Dario Makovac i Sunita Prodan Benolić smatraju kako je odluka o uvođenju jedinstvene komunalne naknade na području cijeloga grada loša.

Dosad su postojale tri zone i tri cijene, pa uvođenje jedinstvene komunalne naknade na cijelom području Umaga znači i uvođenje nejednakosti, jer ljudi koji žive i rade u centru imaju veću razinu komunalne usluge i veće koristi u odnosu na stanovnike periferije, ocijenili su umaški IDS-ovci.

Sunita Prodan Benolić naglasila je kako će ubuduće stanovnici niza umaških naselja  plaćati 25% veću komunalnu naknadu, a stanovnici primjerice Babića, Čepljana, Đube, Juricana, Kmeta, Križina, Marije na Krasu, Materade, Murina, Petrovije, Segeta i Vardice 100% veću komunalnu naknadu. Predstavnici IDS-a zaključili su da je Umag najrastrošniji grad u Hrvatskoj, s upravom koja broji 102 zaposlena smještena u šest upravnih zgrada te s tri dogradonačelnika na plaći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.