Hrvatski radio

Radio Pula

Umaški IDS pokrenuo razrješenje predsjednika Gradskog vijeća

02.07.2018.

14:38

Autor: Tatjana Kaštelan

Umag (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Umag (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Predstavnici umaškog IDS-a na čelu s predsjednikom Daglasom Koraca na konferenciji za novinare izvijestili su o pokretanju razrješenja predsjednika tamošnjega Gradskog vijeća Jurice Šiljega. Razlog je, kako navode, "nedolično ponašanje i neprimjerena retorika kojom se služi pri vođenju sjednica".

Zašto je pokrenut postupak razrješenja predsjednika Gradskog vijeća? Predsjednik umaškog IDS-a Daglas Koraca odgovara: 'Zbog njegovog nedoličnog ponašanja, neprimjerene retorike kojom se služi pri vođenju sjednica. Sve je kulminiralo na tematskoj sjednici koju je samoinicijativno sazvao 4. lipnja na kojemu je vrijeđajući predstavnike medija, gradske vijećnike i građane Umaga naštetio ugledu predstavnika tijela vlasti grada i integritetu građana izabranih voljom građana Umaga. Najoštrije osuđujemo njegove postupke i smatramo da zbog njegova ponašanja ne zaslužuje predsjedati Gradskim vijećem grada Umaga te stoga smo tražili njegovo razrješenje.'

Evo što kaže predsjednik Gradskog vijeća Umaga Jurica Šiljeg: 'Gospoda iz IDS-a su tražili moje razrješenje jer sam ih prozvao da kao vijećnici koji su dali prisegu da će voditi brigu o svim građanima grada Umaga, pogoduju interesima pojedinaca što smo im i dokazali s tematskom sjednicom, gdje smo prokazali ono što oni rade u naselju Zambratija i koga se štiti. Međutim, oni su nakon toga sjednicu napustili jer nisu imali više što reći.'

Glavno je pitanje hoće li vijećnici vladajuće umaške koalicije SDP-HDZ glasovati po svojim uvjerenjima, rekao je Daglas Koraca, ili će prevagnuti stranačka stega. Tražit ćemo, dodaje, da se sukladno članku 105 poslovnika o radu Gradskoga vijeća, provede tajno glasovanje. Ishod bi se, dakle, trebao znati u srijedu za kada je zakazana sjednica Gradskog vijeća.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.