Hrvatski radio

Radio Pula

Upisi u I. godinu preddiplomskih studija FET-a u 2021/22.

23.06.2021.

17:59

Autor: Tomislav Šikić

Foto: FET/ustupljena fotografija

Foto: FET/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ predstavio je na konferenciji za medije upise u prvu godinu preddiplomskih studija na FET-u. Uvjeti upisa na preddiplomske sveučilišne studije ostali su nepromijenjeni u odnosu na prethodne upise-

Tako je obavezna završena četverogodišnja srednja škola, a vrednovanje obuhvaća uspjeh četverogodišnje srednje škole (max. 300 bodova), rezultate položenih ispita državne mature (predmeti B razine: hrvatski jezik, matematika, strani jezik) (max. 600 bodova) te rezultate natjecanja i drugih dodatnih učeničkih postignuća (max. 100 bodova).

Prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom izv. prof. dr. sc. Danijela Rabar izdvojila je referentne datume ljetnog upisnog roka.

Prijave studijskih programa započele su 1. veljače 2021. godine i otvorene su kao i mogućnost promjene liste prioriteta studijskih programa do 21. srpnja 2021. u 13:59 sati. U međuvremenu će maturanti saznati rezultate ispita državne mature 14. srpnja 2021. godine, a istog dana se u 14:00 sati objavljuje i privremena rang-lista za upis na studijske programe.

Upisi na studijske programe FET-a provodit će se od 22. srpnja 2021 prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama FET-a (www.fet.unipu.hr ) Prodekanica je naglasila kako je 6. srpnja 2021. zadnji dan za slanje dokumentacije i zadnji dan za registraciju kandidata u ljetnom upisnom roku, te predstavila upisne kvote za preddiplomske studije FET-a.

U četvrtak, 1.7.2021. u 10.00 sati biti će objavljeni uvjeti upisa na diplomski studij kada započinju i prijave studijskih programa na diplomskoj razini.

- Internacionalizacija je kao jedan od ključnih generatora razvoja FET-a posljednjih godina omogućila našim studentima i nastavnicima nastavnu mobilnost ali i sudjelovanja u međunarodnim projektima. Studiranje na FET-u ujedno znači da u ukupno pet godina studiranja, studenti mogu putem programa mobilnosti poput Ceepusa i Erasmusa, preko dvije godine provesti studirajući na jednoj od naših 100-njak partnerskih institucija širom svijeta, od zemalja unutar EU pa do Brazila, Kanade, Izraela i Armenije, a od sljedeće ak. godine nadamo se i Australije. Često studenti kombiniraju različite programe, institucije i države pa im mogućnost razmjene pruža vrhunsko međunarodno iskustvo koje ih kasnije čini konkurentnijim na tržištu rada. U tekućoj pandemijskoj godini imali smo 23 dolazna studenta i 10 dolaznih nastavnika, a za narednu godinu već sada imamo 80 studentskih prijava što znači da bi mogli premašiti predpandemijske brojke. Za sve dolazne studente kreirani su kolegiji na engleskom jeziku, a u skoroj budućnosti nadamo se dobiti i dopusnicu za održavanje online studijskih programa ne samo na hrvatskom nego i engleskom jeziku što bi omogućilo upisivanje međunarodnih studenta izvan Erasmus i Ceepus programa - rekla je dekanica izv.prof.dr.sc. Ksenija Černe.

Istaknula je i da se aktivno radi na odnosima sa gospodarstvom i pripremom studenata za tržište rada. Popuštanje mjera konačno je i studentima omogućilo početak rada, stoga su podaci o broju onih koji rade od početka godine do danas na razini predpandemijskih godina prema podacima Studentskog centra Pula, također sastavnice Sveučilišta. Putem Centra za razvoj karijera odrađena je praksa koja je organizirana u okviru kolegija ili prema prijavi zainteresiranih studenata. Studentica Anela Ključo (prva god. diplomskog studija, smjer Menadžment i poduzetništvo) iznijela je svoja iskustva tijekom razmjene.

U četvrtak, 1. srpnja 2021. u 11 sati održat će se Informativni dan FET-a, virtualno izdanje. Događaj je namijenjen svim budućim studentima preddiplomske i diplomske razine, a ići će uživo putem FET Facebook stranice. 

Važni datumi:

Prijave studijskih programa i mogućnost promjene liste prioriteta studijskih programa: 1.2.2021. - 21.07.2021.

Objava rezultata ispita državne mature: 14.07.2021.

Objava privremenih rang - lista za upis na studijske programe 14.7.2021. u 14:00

Rok za prigovore na ispite državne mature: 16.7.2021.

Objava konačnih rezultata ispita državne mature: 21.07.2021.

Objava konačnih rang-lista za upise na studijske programe: 21.07.2021. iza 15:00 sati

Upisi na studijske programe FET-a provodit će se od 22.7. nadalje isključivo prema obavijestima na mrežnim stranicama Fakulteta (prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama FET-a www.fet.unipu.hr )

Foto: FET/ustupljena fotografija

Foto: FET/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.