Hrvatski radio

Radio Pula

Upravi i Nadzornom odboru Uljanika izglasovano nepovjerenje

16.10.2018.

11:45

Autor: Hrt/Radio Pula

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

U Puli traje Skupština dioničara Uljanik grupe. Od danas ujedno i teče petodnevni proces mirenja i to nakon što radnici pulskog brodogradilišta i riječkog brodogradilišta Trećeg maja nisu dobili plaću za rujan.

U pulskom Domu hrvatskih branitelja je u tijeku Skupština dioničara Uljanik grupe, na kojoj bi trebao biti izabran novi Nadzorni odbor. Sjednica je na trenutke poprimala dramatičan tijek. U prvom dijelu skupštine najbitnije je bilo izlaganje predsjednika Uprave Uljanik grupe Giannia Rossande koji je upozorio da plan restrukturiranja nema alternative, odnosno da ako restrukturiranje ne uspije tada za Uljanik slijedi ne stečaj nego likvidacija. Sve zbog primljenih 98 milijuna eura pomoći iz Europe, tzv. rescue aida.

Rossanda je za Danka Končara imao samo riječi hvale, ustvrdivši da je Končar bio jedini s konkretnim planom tzv. diversifikacije Uljanika. Što se pak tiče suradnje s državom, Rossanda tvrdi da je dobro surađivao s ministricom Dalić, a da su problemi u komunikaciji počeli s ministrom Darkom Horvatom.

Nakon glasovanja za nove članove Nadzornog odbora, sjednica je poprimila na trenutke i dramatičan tijek. Najprije dovoljno glasova za Nadzorni odbor nije prikupio član Stožera za obranu Uljanika Samir Hadžić, a kada se to isto dogodilo i s predstavnikom sindikata Slobodanom Kaporom, nazočni predstavnici radnika počeli su glasno iskazivati sumnju u regularnost izbora.

Skupština je dakle u tijeku, očekuje se nastavak izbora članova Novog Nadzornog odbora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.