Hrvatski radio

Radio Pula

Uređen Trg kralja Tomislava na Verudi

03.07.2017.

13:43

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Verudi će večeras svečano biti otvoren Trg kralja Tomislava - jedan od kapitalnih infrastrukturnih projekata u Puli. U sklopu uređenja obnovljena je i zelena tržnica, uređena cjelokupna komunalna infrastruktura. Trg će biti otvoren simbolično u povodu obilježavanja Svetog Tome, zaštitnika grada.

Na novouređenom Trgu kralja Tomislava djeca već uživaju u igri. "Vrlo je moderno i zbilja mi se sviđa, mislim da je vrlo prikladno za nas djecu", kažu Puljani.

I građani su zadovoljni. Nakon više desetljeća čekanja i apela na gradske vlasti napokon su dobili trg kakav, kažu zaslužuju žitelji Verude. "Sve je krasno, lijepo, no predugo se čekalo da bi ovako nešto lijepo dobili".  "Lijepo je, zadovoljni smo".

Na Trgu kralja Tomislava više neće biti velikih poplava te prašine za vrijeme suša. Površina je u cijelosti uređena, dječjim igralištem, zelenim površinama, urbanom opremom i trebala bi postati mjesto gdje će se okupljati stanovnici.
Boris Miletić gradonačelnik Pule ističe kako je investicija bila vrijedna više od 24 milijuna kuna, radovi su trajali više mjeseci, ali kao što smo i obećali prije špice sezone radovi su gotovi, zaključuje Miletić.

U sklopu obnove trga uređeni su i svi štandovi na tržnici na Verudi te nabavljeno 11 novih kioska. Obnovljena je i obližnja Palladiova ulica te osigurano novih 100-ak besplatnih parkirnih mjesta na koja će se građani moći parkirati već od sutra. Svečanost u povodu otvorenja trga i proslave svetog Tome, zaštitnika grada, na Verudi počinje u 19 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.