Hrvatski radio

Radio Pula

14:06 / 20.01.2016.

Autor: Jana Radić

Uspješno proveden projekt "Love your heart"

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt "Love your heart" provodio se u Istarskoj županiji protekle tri i pol godine. Cilj mu je prevencija kardiovaskularnih bolesti te bolja povezanost zdravstvenih ustanova, jedinica lokalne samouprave, nevladinog sektora i pacijenata.

Istarska županija osmislila je projekt koji je s partnerima iz nekoliko hrvatskih županija te Albanije i Italije provodila uz pomoć europskoga novca. Riječ je o milijun i 300 tisuća eura, od čega je Istarskoj županiji ostalo čak 738 tisuća eura bespovratnih sredstava. Dio novca iskorišten je i za opremanje ambulante koja će i ubuduće služiti kako mjesto ranog otkrivanja kardiovalskularnih bolesti.

Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić ističe da projekt promiče potrebu za prevencijom, ali i sustavno povezuje liječnike specijaliste s primarnom zdravstvenom zaštitom. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja, poručio je da planiraju otvoriti manje ispostave za prevenciju po cijeloj Istri. 

Projekt službeno završava sutra susretom svih domaćih i inozemnih partnera, no kako ističu sudionici zadovoljni su postignutim te će i dalje raditi na promidžbi zdravog načina života što pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Poslušajte prilog. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.