Hrvatski radio

Radio Pula

09:56 / 07.06.2022.

Autor: HRT

Usvojen rebalans umaškog proračuna

Gradsko vijeće Umaga

Gradsko vijeće Umaga

Foto: Grad Umag / ustupljena fotografija

U ponedjeljak 6. lipnja u Umagu je održana 7. sjednica Gradskog vijeća s 21. točkom dnevnog reda, od kojih je najvažnija bila usvajanje II. Izmjena i dopuna Proračuna za 2022. godinu, a koji sada iznosi gotovo 291 milijuna kuna.


Proračun je izglasan s 10 glasova za, dok su 4 vijećnika bila protiv.


Usvajanjem II. Rebalansa omogućen je nastavak uređenja, opremanja i izgradnje pristupnih prometnica i infrastrukture oko novoizgrađene srednje škole. Omogućen je nastavak izgradnje obalne šetnice na području Moele, koja čini dio velikog projekta Umaške promenade te izgradnja novog Trga Sv. Martina u starogradskoj jezgri. Omogućena je provedba sanacije odlagališta komunalnog otpada u Donjem Picudu, u suradnji s tvrtkom 6. maj d.o.o..


U fokusu će biti i projekti održavanja cesta i parkirališta u gradu (rekonstrukcija Ulice Tornja, Trgovačke ulice, šetnice na Obali J. B. Tita i dr.) i u naseljima (Savudrija, Bašanija, Valfontane, Murine, Babići-Lovrečica, Sv. Marija na Krasu, Materada, Finida i dr.).


Većinom glasova usvojena je i Odluka o raspolaganju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga na području poduzetničko-industrijske zone Ungarija te program potpora s ciljem daljnjeg razvoja, poticanja poduzetništva te stvaranja poticajnih uvjeta za preseljenje gospodarskih djelatnosti u poduzetničku zonu.


Usvojena je odluka o stavljanju izvan snage Detaljnih planova uređenja naselja Savudrija i Zambratija. Donesene su i Odluke o socijalnoj skrbi te Etičkom kodeksu nositelja političkih dužnosti u Gradu Umagu.


Razmatranjem prijedloga, usvojene su i Odluka o davanju stanova u najam, kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o raspolaganju nekretnina u vlasništvu Grada Umaga.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.