Hrvatski radio

Radio Pula

Uz Poreč i Labin otvaraju se pulska tržnica i ribarnica

07.04.2020.

16:07

Autor: Tatjana Kaštelan

Pulska tržnica (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Pulska tržnica (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

I U Istri se otvaraju tržnice, neke su već krenule s radom dok se druge pripremaju prema posebnim mjerama radi prevencije od koronavirusa. Gradska tržnica u Poreču otvorila je svoja vrata, kao i ona u Labinu. Da bi se prevenirala zaraza od koronavirusa pripreme su bile opsežne.

Na već otvorenim tržnicama kontrolira se broj posjetitelja koji je ograničen, pri ulasku je obvezna dezinfekcija. Radno vrijeme tržnice u Poreču je od 8 do 14 sati, dok će za Uskrs i Uskrsni ponedjeljak kada će tržnica biti zatvorena, kao i ona u Labinu.

U četvrtak, pak, kreće prodaja na tržnici najvećega istarskog grada, Pule, za što su u tijeku intenzivne pripreme. Direktor Tržnice Renato Perc kaže da je prioritet sigurnost građana. Svaki drugi stol će raditi, građani trebaju držati udaljenost, bit će postavljene barijere obilježene crvenim vrpcama.

U četvrtak se otvara i najveća ribarnica u Istri – ona u Puli. Kupci su dobro došli, ali riziku tu nema mjesta, ističe Perc. Kupci neće moći prići ribi, čišćenja ribe nema, dakle, dođete, naručite, dobijete ribu. Sada će građani moći naučiti čistiti ribu kući, dodaje Perc.

Sve će nadgledati zaštitari, djelatnici tržnice i vatrogasci. Ne znači da će tržnica raditi idućega dana ako u četvrtak ne budu ispoštovane sve mjere zaštite, kaže načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozevac.

Građani na tržnici moraju biti udaljeni jedan od drugoga, nikako u skupinama. Puštat će ih zaštitari, neće smjeti doći u blizinu prodavača i robe. Koliko mogu neka kupe i odu. To su uvjeti i nema okupljanja na jednom mjestu.

Opreza nikad dosta, kažu mjerodavni. Dva metra udaljenosti, zaštitna oprema – i kupaca i prodavača.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Uz Poreč i Labin otvaraju se pulska tržnica i ribarnica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.