Hrvatski radio

Radio Pula

Valamar Riviera osvojila najveće priznanje za društvenu odgovornost u 2019.

20.11.2020.

18:34

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Valamar/preuzeta fotografija

Foto: Valamar/preuzeta fotografija

Foto: - / -

Porečka tvrtka je osvojila glavnu nagradu Indeksa DOP-a koji vrednuje prakse najuspješnijih poduzeća u Hrvatskoj u kategoriji velikih poduzeća, a dodjeljuju je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora.

Indeks DOP-a vrednuje prakse najuspješnijih poduzeća u Hrvatskoj, uzimajući u obzir sedam ključnih područja – ekonomsku održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju, radnu okolinu, zaštitu okoliša, tržišne odnose, odnose sa zajednicom te odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava.
 
- U ovoj izazovnoj godini za čitavu ekonomiju, a posebno za turizam, važnost odgovornog poslovanja te kvaliteta odnosa s dionicima bili su presudni za uspješno upravljanje krizom. Valamar je u krizi brzo djelovao s ciljem očuvanja radnih mjesta, likvidnosti i ključnih resursa kako bismo spremno dočekali razdoblje oporavka. U tome smo uspjeli velikim dijelom radi povjerenja djelatnika, dioničara i partnera u dugoročnu održivost našeg poslovanja. Stoga smo izrazito ponosni što smo prepoznati kao najbolja velika kompanija u Hrvatskoj u području društvene odgovornosti i održivog poslovanja - ističe Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Rivieri. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.