Hrvatski radio

Radio Pula

Većina hotela puna za blagdan

30.05.2013.

12:14

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ni loše vrijeme nije omelo mnogobrojne turiste da blagdan Tijelova provedu na istarskom Poluotoku. Najviše je tradicionalno Nijemaca i Austrijanaca, a očekuje se i nešto veći broj domaćih gostiju koji će napraviti most s vikendom i iskoristiti četiri dana za odmor. I dok bi predsezonski svibanj mogao donijeti dobre rezultate, u Istri se ipak iščekuje početak sezone za koju je buking vrlo dobar.

Unatoč promjenjivom vremenu gradovi u priobalju Istre dobro su posjećeni. Turisti razgledavaju atraktivne znamenitosti na Poluotoku te uživaju u predsezonskoj turističkoj ponudi.

Najznačajniji vjerski blagdan u svibnju Tijelovo popunio je veći dio hotelskih smještajnih kapaciteta i to pretežito Nijemcima iz pokrajina Bavarske i Baden-Württemberga koji su još od blagdana Duhova najbrojniji gosti u Istri, kaže direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. Dodaje kako uz hotele uskoro očekuje i veću popunjenost u privatnom smještaju te autokampovima.

Upravo su autokampovi u svibnju nešto slabije popunjeni zbog lošeg vremena, trenutno u njima borave takozvani paušalci koji pripremaju parcele za sezonu kada bi se situacija, prema sadašnjem bukingu trebala značajnije promijeniti, kaže Adriano Palman direktor ureda kamping udruženja Hrvatske.

Prava turistička sezona počinje vrlo brzo, a ona bi dakle, prema bukingu na Poluotoku trebala dobro početi. Rezultati pak, predsezonskog svibnja tek će se zbrajati, no zahvaljujući čak, trima blagdanima u tom mjesecu, posebice Tijelovu i oni bi trebali biti dobri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.