Hrvatski radio

Radio Pula

Veliki broj novooboljelih i dalje u Istri! Danas 46.

23.10.2020.

09:37

Autor: Nives Kalebić, HRT

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Foto: - / -

U Istri danas 46 novozaraženih koronavirusom. Najviše je uvezenih slučajeva njih 33 i to iz Rijeke, Zagreba, Slavonije i Sisačko - moslavačke županije, 6 osoba je iz samoizolacije, a za sedam je u tijeku epidemiološka obrada.

Među njima su i tri pacijenta pulske Opće bolnice , koji su prebačeni na Odjel za infektologiju, a prostor je dekontaminiran. Trenutačno nema promjena u pružanju zdravstvenih usluga. U protekla 24 sata u županijskom Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitan je 251-an uzorak brise zbog sumnje na COVID-19. U samoizolaciji su 502-je osoba.

Poslušajte razgovor u jutarnjem programu Radio Pule s načelnikom Stožera Dinom Kozlevcem.

-

Novi rekord, u Hrvatskoj je potvrđeno 1867 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Umrlo je 7 osoba. Aktivnih je slučajeva 8 tisuća 394. Među njima je 716 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih 49 na respiratoru. Najviše je novozaraženih u Zagrebu - 580.

Veliki skok i novi negativan rekord ima Primorsko-goranska županija, u njoj je broj novih slučajeva prvi put troznamenkast - 102.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.